Intel processzorok laptopokbaÚj generációs laptop processzorA mobil számítógép lelke

Az Intel által gyártott csúcskategóriás processzorok, az i széria elérkezett a hetedik generációhoz. A bemutatott új modellek megpróbálják a piac lehető legnagyobb részét lefedni, ezért a Kaby Lake processzor 4,5 és 15 wattos TDP fogyasztási mutatóval bíró, notebookokba szánt megoldásokat is tartalmaz, amelyeket a korábbi gyakorlat szerint Kaby Lake Y és U képpen jelöltek meg. Felépítésük 2+2 rendszerű, ez annyit jelent, hogy két Hyper-Threadinget támogató processzormagjuk és kétblokkos, kétszer 12 számolóegységes grafikus moduljuk van GT2 kóddal és HD Graphics 620 elnevezéssel. A Core m processzorokat különösen alacsony fogyasztásuk miatt szeretjük – sokan viszont épp emiatt tartanak tőlük, ugyanis az alacsony fogyasztásért komolyan csökkentik a magok teljesítményét.

A hetedik generációs processzorok megjelenésekor az intel a mobil platform rengeteg fejlesztését is bemutatta. A legérdekesebbek a 45 wattos TDP osztályba tartozó négymagosok, amiket ezúttal is a HQ – vagy a tuningos modellnél a HK – utótagról lehet felismerni. A Skylake után a Kaby Lake is kapott négymagos Core i5-öt, amely a minimális órajelbeli lemaradáson túl csak a Hyper-Threading hiányában különbözik a drágább Core i7 családtól. Ezek a Kaby Lake H-nak nevezett lapkák 4+2-esek, a négy CPU blokk mellé két grafikus blokk került a szokásos 24 számolóegységgel. Jött még egy jó adag 15 wattos, 2+2 felállású processzor is, melyek közül a legérdekesebb a Core i3-7100H. Egészen magas, 3,00 GHz-es alapórajelet kapott, így Turbo Boost nélkül is határozottan komolyabb teljesítményt ad le, mint a 2,4 GHz-et tudó Core i3-7100U.

A processzorok piacra kerülésekor az árat az apró eltérések határozzák meg, amelyek azonban lényegesen befolyásolják a processzor, tehát a laptop teljesítményét, ilyenek a vPro, InTru 3D vagy TXT támogatása.


Intel processzorok laptopokba szánt hardver elemek, melyeket a gyártó remek szerviz garanciával kínál a vásárlók részére. További érdekes és izgalmas olvasnivaló témák: laptop processzor, laptop használat, laptop, processzor, szerviz, Intel Core.

https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/36349/pics/lead_800x600.jpeg
laptop használat,laptop processzor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?