Hogyan válasszak processzort?


Laptop processzor sematikus rajza.Laptop vásárlási alapok

A laptop vásárlás előtt a legtöbb ember megismerkedik a piacon kapható modellekkel és azok paramétereivel. A laptop vásárlás egyik legfontosabb kritériuma, a megfelelő processzor kiválasztása. A laptop processzorának következő paramétereit kell figyelembe venni:

  • a processzor teljesítménye
  • grafikus vezérlő vagy utasításkészlet
  • energiatakarékosság
  • sebesség és cash.

A laptop processzorának kiválasztásakor az egyik szempont lehet a grafikai megjelenítő és feldolgozó egység minősége és megoldása. A videokártya a processzor szemszögéből háromféle képen valósulhat meg:

  • integrált videokártya
  • diszkrét videokártya
  • hibrid, diszkrét és integrált videokártya együtt.

Az integrált videokártya előnyei

Az integrált videokártyával gyártott processzor és laptop akkor előnyös, ha nincs szükségünk komolyabb grafikai teljesítményre. Az integrált videokártyával gyártott processzor ára lényegesen alacsonyabb, energiatakarékosság terén is kedvező tulajdonságokkal rendelkezik, az ilyen laptopok lényegesen tovább képesek autonóm üzemmódban működni.

Az integrált processzorokkal szerelt laptopok csendesebbek, hiszen nincs szükség kiegészítő hűtésre.

A diszkrét videokártyával szerelt laptop előnyei

Ha diszkrét, vagyis különálló grafikus áramkörrel és processzorral rendelkező laptopot vásároltunk, akkor ez a gép nagy mennyiségű, bonyolult grafika megjelenítésére is alkalmas. Kiváló minőségű a grafikai megjelenítés. Szükség esetén cserélhető a videokártya.

Nem vészes az integrált kártya

Ha irodai alkalmazások futtatásához vásárolsz laptopot, ne higgy a bolti eladónak, és bátran vásárold meg a processzorba épített videokártyával szerelt gépet. Igaz, hogy nem lehet rajta a legújabb játékokat játszani, de a hagyományos irodai alkalmazások mindegyikét problémamentesen futtathatod rajta. Meg kell jegyezni, hogy a hagyományos laptophoz kínált videokártyák teljesítménye egyébként is lényegesen elmarad asztali társaikhoz képest, ezért a komolyabb játékok futtatására ezek birtokában sincs sok esély.

Hogyan válasszak processzort, és milyen egyéb hardvereszközt érdemes vásárolni a géphez? További érdekes és izgalmas téma olvasóink számára: gyors laptop processzor vásárlása, hardver szerviz gyorsan, processzor csere, szerviz szolgáltatás, Budapest garancia, vásárlás.

https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/36958/pics/lead_800x600.png
laptop processzor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?