Néhány tanács a laptop akkumulátor használatához


Szervizben is vásárolhatsz laptop akkumulátort.Vásárolj a notebookba akkumulátort

A laptop akkumulátora sajnos nem örök életű, ezért érdemes mindent megtenni azért, hogy sokáig a megfelelő kapacitást nyújthassa a tulajdonos számára. A notebook akkumulátorának cseréjekor sokféle szempontot kell figyelembe venni, ezeket szakszerűen csak a laptophardware szervizben tudják számba venni.

Mivel a laptop akkumulátoroknak rengeteg típusa van a piacon, ezért ha újat kell vásárolni, nehéz olyat választani, amely tökéletesen megfelel. Ha nem tudod a pontos akkumulátortípust, akkor érdemes szakember segítségét kérni a budapesti szerviz szolgáltatása ként.

Hogyan óvjuk meg a laptop akkumulátorát?

A laptop vásárlása után az akkumulátor töltési ciklusait speciálisan kell megszabni, erről a laptop használati utasításában találsz útmutatót.

A jelenleg kapható laptop akkumulátorok cellái lítiumot tartalmaznak, ezeket nem szükséges maximálisan lemeríteni az újabb töltési ciklus megkezdése előtt, mint ahogyan ez a kadmium és nikkel tartalmú akkumulátor cellák esetében volt.

  • A lítium-ion akkumulátort nem szabad hosszabb ideig lemerült állapotban tárolni, mivel a töltöttségi szintje olyan mértékben lecsökken, hogy lehetetlen lesz újra feltölteni, és szervizbe kell vinni a laptopot, hogy új akkumulátort vásároljunk.
  • A túlmelegedő akkumulátor élettartama jelentősen csökkenhet, ezért ne használjuk huzamos időn keresztül csak töltőről a laptopot.
  • A laptop akkumulátora számára a legjobb hőmérséklet a szobahőmérséklet. 45 C fok felett az akkumulátor élettartama jelentősen csökkenhet, ez -25 C fokra is vonatkozik, de ez kevésbé valószínű veszélyforrás.

Ha a laptopot útközben, akkumulátorról szeretnéd használni, és előreláthatóan nem fogsz csatlakozni az internetre, érdemes lehet az antivírus programot is kikapcsolni, hogy ne foglalja a laptop memóriáját és ne adjon felesleges munkát a processzornak sem.

Néhány tanács a laptop akkumulátor használatához, hogy az új eszköz vásárlását a lehető legkésőbbi időpontra tolhasd el. Néhány további érdekes téma mindenki számára olvasásra: laptop akkumulátor, akkumulátor vásárlás, szerviz, Budapest, notebook, lítium-ion.

https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/37470/pics/lead_800x600.jpg
laptop akkumulátor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?