A laptop melegedésének gyakori okai


A laptop melegedéséből komolyabb baj is lehet.Mi a teendő, ha melegszik a laptop?

A laptop egyik legfontosabb alkatrésze az akkumulátor, hiszen ennek segítségével használhatjuk ki legfontosabb funkcióját, a hordozhatóságát. A laptop akkumulátorának egyik legnagyobb ellensége a melegedés, mivel a túlzott hőhatás tönkre teheti az akkumulátort. A laptop túlmelegedésének több okát is ismerjük.

Rendszeres karbantartás és tisztítás

A leggyakrabban a laptop hűtőrendszerének eltömődése, koszolódása okozza a laptop túlmelegedését. Ezt gyakori karbantartással tudjuk megelőzni, illetve elhárítani. Ha a laptop műanyag háza nem szétszedhető, akkor mindenképpen laptop szervízbe kell vinni a gépet, hogy szakemberek tisztítsák ki a hűtőventilátor részeket.

Programok és alkalmazások

A laptop rendszerének túlmelegedését okozhatják a programok is. Általában a nagy rendszerigényű alkalmazások termelik a legtöbb hőt, különösen azok, melyek nagy grafikai teljesítményt igényelnek. Azok az alkalmazások is jelentsen terhelik a rendszert, melyek csak a háttérben futnak, de folyamatosan foglalják a processzort és a memóriát. Ellenőrizzük, hogy milyen programok futnak a háttérben, és a szükségtelen alkalmazásokat állítsuk le vagy töröljük a laptopról

Több memória – alacsonyabb hőtermelés

Meglepő, de a laptop memóriájának mennyisége is befolyásolhatja a gép melegedését és hőtermelését. A kevés memória folyamatos használatban van és a processzornak is több munkát kell végeznie, hiszen az éppen használt programrészeket betölti majd kitörli az operatív tárból. Ha rendelkezésre áll a megfelelő mennyiségű, közvetlen hozzáférésű memória, a laptop processzora jelentős munkát takaríthat meg, ezáltal kevesebb hőt termel.


A laptop melegedésének gyakori okai a budapesti laptop szervizben is könnyen orvosolhatóak, javíthatóak. További érdekes és izgalmas cikkek, melyek mindenki számára érdekesek lehetnek: laptop szerviz, melegedés, javítás, karbantartás.

https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/38291/pics/lead_800x600.png
tippek és tanácsok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?