Általános megállapítások a laptop garanciáról


Laptop garancia szervizbenLaptop szervizben is adnak garanciát Budapesten

A gyári garancia általában meghatározott termékekre és bizonyos esetekre szól, megvannak a feltételei annak, hogy meddig érvényes a garancia. A gyári garancia csak a hivatalos eladóhelyeken vásárolt laptopra érvényes, és kizárólag akkor, ha a gépet rendeltetésszerűen használták. A garanciális javításokat szakszervízben kell elvégezni.

A gyári garancia csak az eredeti konfigurációra vonatkozik, illetve csak a hivatalos szervizben cserélt laptop alkatrészekre érvényes a teljes körű garancia.

A szervizben, garanciálisan cserélt alkatrészek automatikusan a szerviz tulajdonába kerülnek. A budapesti laptop szervizben a megvásárolt alkatrész és a régi, hibás eszköz is a tulajdonos birtokában marad.

A garanciálisan javított laptopok javítása nem minden esetben ingyenes. Amennyiben a tulajdonos hibájából keletkezett sérüléseket és meghibásodásokat kell javítani, az ügyfelet is terhelhetik kiadások.

A laptop javítását a szervizben az eszköz gyártási száma alapján tartják nyilván. A laptop gyártási száma a következő részekből áll. Az első szám a gyártási évet jelöli: 1-9=2001-2009. A=2010, B=2011, C=2012, D=2013, E=2014, F=2015), a gyártási hónap száma (1-9 – január-szeptember, А-október, В-november, С-december).

A garancia fajtái:

lokális garancia – a laptop vásárlásának országában érvényes.

Globális garancia – minden olyan országban érvényes, ahol hivatalos, gyári szerviz található.

A legtöbb, megvásárolt laptopra 1-2 év garanciát vállalnak a gyártók. A budapesti laptop szervizben a kicserélt gyári alkatrészekre is ennyi garanciát adnak a szakemberek.

Általános megállapítások a laptop garanciáról, melyet nem csak a gyártó, hanem a megfelelő szerviz is adhat. További érdekes és izgalmas témák olvasásra: laptop, garancia, tippek és tanácsok, laptop alkatrész.

https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/38745/pics/lead_800x600.jpg
tippek és tanácsok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?