Wifi routert a laptophoz


Wifi router laptophozMár nélkülözhetetlen a háztartásokban az internet

A 90-es években még nagyon menő volt, ha valakinek asztali számítógépe volt otthon, később divattá vált az internet és a laptop, manapság a lakásban és házakban megszámlálhatatlan kütyüt találunk. A legtöbb divatos elektronikai cikk: laptop, tablet, okostelefon, okostv, hálózati nyomtató internatkapcsolatot igényel, vagy olyan belső hálózatot, mely védett az internetről érkező támadásokkal szemben. A kütyük megvásárlását követően felmerül a kérdés: Hogyan csatlakoztassam őket az otthoni hálózathoz? Milyen routert vásároljak?

Mi a router?

A router, vagy más néven hálózati útválasztó feladata, hogy két vagy több hálózat összekapcsolását elvégezze és felügyelje azt. Megvalósítsa az adatcsomagok áramlását a belső és a külső hálózat tagjai között. A hétköznapi felhasználók számára az router a globális hálózat, vagyis az internet és a belső, otthonunkban lévő hálózat összeköttetéséért és kommunikációjáért felel.

Wifi útválasztó

A legtöbb modern és divatos kütyü, általában a helyhiány és a kényelem miatt csak „rádió adó-vevővel” Wifi csatlakozással rendelkezik, ezen keresztül tud csatlakozni az útválasztóhoz, és azon keresztül a belső hálózat gépeihez, eszközeihez vagy az internethez.

Hány antenna legyen a Wifi routeren?

A Wifi útválasztók belső és külső antennával lehetnek ellátva. A külső antennák erősítési értéke 1,5-5dBi, míg a belső antennák 1-1,5dBi között erősíthetik a router jelét. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Wifi router elérését két tényező befolyásolja a feltöltés vagyis RX és a letöltési sebesség vagyis a TX. Bármennyire is erős a router antennája, és a kimenő jelet fogják az egyes eszközök, ha az okostelefon beépített antennájának gyenge jelét nem képes fogadni és feldolgozni a router. A routerek vásárlásakor és telepítésekor azt is figyelembe kel venni, hogy a hardver sávszélessége és erőforrásai korlátozottak, így a tökéletesen működő berendezéshez sem csatlakozhat, egy meghatározott számú felhasználónál több.

A Wifi router IP4e-s hálózati protokolja több mint kétszáz felhasználó számára képes címet kiosztani, ugyanakkor, ha aktív felhasználókat veszünk alapul, 14-18 között van azon felhasználók száma, akik akadály és fennakadásmentesen csatlakozhatnak és internetezhetnek egyetlen, hagyományos Wifi router segítségével.

Wifi routert a laptophoz és az otthonodban található számítógépekhez is. További érdekes és izgalmas témák olvasáshoz: tippek és tanácsok, laptop, Wifi router, csatlakozás, kütyü, internet.

https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/38979/pics/lead_800x600.png
tippek és tanácsok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?