Laptop és ultrabook, mi a különbség?


V;kony laptop az UltrabookA legújabb mobil számítógépekről már azt sem tudjuk, hogy mire valók

A netbook és laptop után egy új szó járta be a laptopvásárlók tudatát, az ultrabook. Vajon egy forradalmian új eszközről van-e szó, vagy csak a marketingesek legújabb ötlete a megnevezés?

Az Intel cég által Ultrabooknak nevezett laptopok szigorú paramétereknek felelnek meg: vastagsága maximum 21 milliméter, súlya maximum 1,5 kg lehet. A laptop burkolata, ilyen kis súly mellett is erős kell, hogy legyen, amit vagy kompozit anyagok használatával, vagy alumínium borítással lehet elérni.

Milyen változtatásokat kellett elvégezni, hogy megfeleljen a gép a kritériumoknak?

Az Ultrabook burkolatának szűkös helye miatt a legtöbb alkatrészt, így a processzort és a memóriát is az laplapra forrasztják a gyárban, így a javítás lehetősége szinte kizárt. Az ultrabookok nem tartalmaznak optikai meghajtót, az akkumulátort nem lehet cserélni.

Teljesítmény

Az Ultrabook, a gyártási követelmények miatt is fantasztikusan gyors gép, az operációs rendszer felállása 5 másodperc alatt történik. Minimum i5 vagy i7-es processzort találunk bennük, 4 GB-nél nem lehet kevesebb a memória, és kötelezően szilárdtest lemezegységet szerelnek beléjük. A könnyű és optimalizált hardvernek köszönhetően, ez a laptoptípus energiatakarékos, és csekély mértékben melegedik.

Mivel az Ultrabook-ok ára meglehetősen borsos, ezért leginkább olyanoknak ajánlható, akik nagyon sokat utaznak, és utazás közben szükség van a nagy teljesítményű laptop nyújtotta kényelemre, számítási kapacitásra.

Laptop és ultrabook, mi a különbség és melyiket válasszam, ha vásárolni szeretnék?

Címkék: laptop hardver
https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/39453/pics/lead_800x600.jpg
laptop hardver
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?