Programozók napja Budapesten


Programozó NapA laptop és szerver karbantartókat is ünneplik

A programozók napját minden év 256. napján ünneplik, ami a 2 a nyolcadikon hatványa. Azért erre a napra esett a választás, mert a mert egy bájt maximális értéke ennyi lehet. Szökőévben szeptember 13, általában pedig szeptember 12-én ünneplik a Programozók Napját.

A programozók megünneplésében az Orosz Föderáció jár az élen, náluk minden évben hangzatos rendezvények kíséretében ünnepelnek, 2009-től hivatalos ünnepnek tekinthető.

A programozók és rendszer-adminisztrátorok napjának megtartásában is az elsődleges szerepet az játsza, hogy felhívják a közösségek figyelmét ezen munka fontosságára és nehézségeire.

Budapesten is minden évben nagyszabású rendezvényekkel ünneplik meg ezeket a jeles napokat. A szerverek és számítógépközpontok karbantartói ezen a napon nem ütik a laptop billentyűzetét, hanem belevetik magukat a fesztiválhangulatba.

Ki a programozó?

A programozóutasításokat, végrehajtható parancssorokat készít, egy bizonyos konkrét feladat végrehajtása céljából, melyet a számítógép hardvere értelmezni tud. Minden számítógépet tartalmazó kütyü a programozók által írt termékek segítségével működhet.

A programozók, programjaik megírásához számítógépes programokat használnak, így a számítógép megtervezi és elkészíti saját magát.


Programozók napja Budapesten is fontos esemény a laptop tulajdonosok körében is.

https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/40720/pics/lead_800x600.jpg
tippek és tanácsok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?