Így válassz hyper-teljesítményű gamer laptopot


Nagy teljesítményű gamer laptop.Az MSI a játékosokra is gondol a hardver gyártáskor

A gamerek számára gyártott laptopok nem arra valók, hogy elhúzzák a játékot, hanem könnyedén futtassák azokat és az asztali gépeket is lepipálják. A 21. században a mobil számítógépek némelyike bőven túlszárnyalja az asztali gépek teljesítményét, bár mobilitásuk kompromisszumossá válik.

A játék laptopok jellemzői

Hogyan döntsük el, hogy az adott laptop modell megfelelő a legújabb játékok futtatására? Az még nem jelent semmit, ha a The Elder Scrolls V: Skyrim vagy a Grand Theft Auto 5 könnyen fut a gépen, bár ez sem utolsó szempont. Az Oculus VR vagy a HTC virtuális valóságának futtatása azonban már olyan kemény dió, ami sokat elmond a megvásárolt gép hardverének teljesítményéről.

A gamer laptop kiválasztásakor a következő szempontokat kell figyelembe venni, fontossági sorrendben

  1. A videokártya erőssége, minősége és gyártója. Jelen leg a legújabb NVIDIA diszkrét videokártyát érdemes vásárolni, minimum 2GB memóriával.
  2. A játékok könnyed futtatásához Intel Core i5-ös minimum processzorra van szükség, vagy az ezzel egyenértékű, legújabb AMD-re. A processzorválasztásnál csak akkor vásároljunk energiatakarékos típust, ha fontos a mobilitás, egyébként a teljesítményt részesítsük előnyben, a gyorsasághoz pedig áramra van szükség, tehát megnő a fogyasztás.
  3. Fontos a laptop memóriájának mennyisége, típusa és frekvenciája is. A gamer laptopban minimum 4GB memória legyen, de inkább 8-tól felfelé vásároljunk. A jelenleg divatos DDR3-at fokozatosan felváltja a modernebb DDR4-es memória, melyből lehetőség szerint a 2400MHz-es változatot válaszd.
  4. A laptop kijelzőjének kiválasztásakor már nem érdemes a gyártási technológiát figyelni vagy a felbontást nézni, a gamerek számára készített laptopnak minimum 17 hüvelykes monitora kell, hogy legyen és érdemes a kiegészítő technológiákat is figyelembe venni.

A jó és drága gamer laptopban kell, hogy legyen:

  • HD felbontású videokamera
  • diszkrét hálózati kártya, hogy ezzel ne a processzort terheljük
  • vezetéknélküli kommunikáció
  • nagyteljesítményű akkumulátor.


Így válassz megfelelő hyper-teljesítményű gamer laptopot otthonra vagy ajándékba. A játékok futtatása céljából szakszerűen vásárolt laptopok és számítógépek kiválasztása esetében több fontos szempontot is figyelembe kell venni, ami a hardver pontos ismeretén alapul és a szervizben szakemberek tudnak ebben segíteni. Ha további érdekes témákról szeretnél olvasni, az alábbiakat ajánljuk: laptop hardver javítás, MSI alkatrész, processzor csere, kijelző szétszedése, gamer laptop javítása.

Címkék: laptop hardver
https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/45480/pics/lead_800x600.jpg
laptop hardver
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?