A laptophasználat alapvető szabályai


Nem mindegy ki és hogyan használja a laptopot.Így gondoskodj a mobil számítógépedről

A modern laptopok meghibásodásának leggyakoribb oka a helytelen használat. A laptop szervizbe beérkező gépek tulajdonosai nem ismerték az alapvető szabályokat sem, melyek a mobil számítógépről történő gondoskodásra vonatkoznak. Ebben a posztban olyan tanácsokat találhatsz, mely segíthet meghosszabbítani a laptop élettartamát, ha ez már nem lehetséges, fordulj a budapesti laptophardware szervizhez segítségért.

Laptop hibák okai

Az otthoni használat során a meghibásodások a nedvesség hatására, túlmelegedés miatt vagy mechanikus behatások révén jelennek meg.

A laptopba kerülő nedvesség a gép egyik legádázabb ellensége. Ha bármilyen folyadék ömlik rá, azonnal húzd ki a tápfeszültséget és vedd ki az akkumulátort. Amíg öltözöl, fordítsd a gépet nyitott állapotban billentyűzettel lefelé, majd egy száraz szalvétával törölgesd meg. Sürgősen vidd a gépet szervizbe. A laptopba kerülő víz olyan folyamatokat indít el az alaplap hardverelemein, melyet csak szakemberek tudnak leállítani.

Tisztítás gyorsan és egyszerűen

A nyári meleg beköszöntése előtt érdemes szervízben igénybe venni a tisztítási szolgáltatást. A téli párás időben a fűtőtestről felszálló por beragad és megkeményedik a hűtőbordák között, ezért a nyári igénybevétel előtt szakszerűen el kell távolítani onnan. A laptop hűtőbordák tisztítása elkerülhetetlen, bár a rendszeres heti tisztítással csökkenthető a meghibásodás kockázata.

A laptop billentyűi közül morzsaporszívóval lehet kiszívni vagy sűrített levegővel kifújni a koszt. A kijelzőt nedves képernyőtisztító szalvétával kell áttörölni.

Tanács: érdemes kijelzőtisztító szalvétákat beszerezni akár nagyobb mennyiségben is. A családban rengeteg kütyü van, aminek a kijelzőjét meg kell tisztítani: laptop, számítógép, tévékészülék, táblagép, okostelefon. A karcmentes tisztításhoz szükség van a megfelelő tisztítóeszközre.

Óvatosan szállítsd a laptopot

A laptopok egyik legdrágább alkatrésze a kijelző. Meghibásodása, törése esetén szinte biztos, hogy cserére van szükség, ami nem olcsó. A legtöbb laptop szervizben a kijelző árában benne van a csere ára is, mégis a megelőzés a legolcsóbb. Ha szállítani kell a gépet, mindenképpen használj megfelelő laptop táskát, költözéshez érdemes lehet kartondobozt beszerezni, ha a vásárláskor kapott csomagolás már nincs meg.


A laptophasználat mindenkire érvényes alapvető szabályai egy helyen leírva. Az alapvető laptop használati szabályok betartásával és nem kevésbé a rendszeres karbantartással, tisztítással hosszú élettartamot biztosíthatsz mobil számítógépednek, mely nem veszít adatokat és nem ég le. Ha érdekel, az alábbi érdekes témákat ajánljuk további olvasásra: laptop használat okosan, tippek és tanácsok szerviz előtt, laptop hardver, tisztítás szolgáltatás, karbantartás Budapest, javítás megrendelése, szerviz szolgáltatás ára.

https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/45777/pics/lead_800x600.jpg
laptop használat,tippek és tanácsok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?