Lenovo laptopok 2018


Lenovo laptop márkaKínai márka, európai segítséggel

A kínai Lenovo márka a világ élvonalába tartozik több tekintetben is. Asztali gépek forgalmazása és gyártása tekintetében a harmadik helyet foglalják el a márkák között, a laptopjaikkal nemcsak a legmagasabb kategóriákban értek el sikereket, olcsóbb típusaikkal a középkategóriában is rendkívül népszerűek. Laptopvásárláskor, ha elsősorban az ár szempontja a legfontosabb, sokan keresgélhetnek a cég mobil számítógéptípusai között.

A Kínai Tudományos Akadémia főrészvényesként vesz részt a laptopgyártó cégben, Európában pedig az IBM és a Motorola divízióinak megvásárlásával növelték a márka megbízhatóságát. A piac lefedése érdekében nem csak mobil eszközöket, hanem szervereket, munkaállomásokat is gyártanak, forgalmaznak.

Lenovo Yoga

Ebben az évben is egy rangos nemzetközi eseményen, a Mobile World Congress alkalmával mutatták be az új generációt a Lenovo Yoga 7xx és 5xx notebookcsaládját.

A 730-as számot viselő, kevésbé mobil gép 13 és 15 hüvelykes kijelzőkkel kerül piacra, a hardver teljesítményéért a Kaby Lake-R kódnevű Core processzorok felelnek.

A memória 16 GB-ig, a PCIe SSD háttértár pedig 512 GB-ig bővíthető a kisebb és 1 TB-ig a nagyobb modell esetében. A kijelzők Full HD-s és 4K-s paneleket kaptak. Grafikus adapterből a 15”-es méretű csúcsmodellnél választhatunk GeForce GTX 1050-et, a többi esetben viszont be kell érnünk a CPU-ba integrált GPU-val, mely otthoni és irodai alkalmazások futtatására tökéletesen elegendő.

Csatlakozóból három USB porttal kaptak a hardverek, ezek közül egy Type-A, kettő pedig Type-C formátumú, és az utóbbiak közül az egyik Thunderbolt 3 képességekkel is rendelkezik, a nagyobb kijelzővel szerelt változatra kapott pluszban még egy HDMI kivezetést is. Mindkét készüléknél adott az ujjlenyomat-olvasó, a JBL hangsugárzók és a Lenovo Active Pen 2 használatának lehetősége is. Ami az árat illeti, a 15”-es modell 900, a 13”-es változat pedig 880 dollárról indul majd, ennyiért lehet elérni őket a boltok polcain.

Ennél minden bizonnyal alacsonyabb áron érhető el a Yoga 530 széria, amely 14”-es kijelzővel érkezik, és HD illetve Full HD felbontások közül válogathatunk majd. A CPU-kínálat a Pentium 4415U-val indul, és egészen a Core i7-8550U-ig tart, mellé pedig a GeForce MX130 választható. Memóriából 16 GB, háttértárból pedig 512 GB a kérhető maximum. Csatlakozóból egy Type-C, két Type-A és HDMI kerül a gép oldalára, opcióként pedig megjelenik az ujjlenyomat-olvasó, mely a modern biztonságtechnika alapja lett.


Lenovo márkájú, többcélú laptopok 2018-ban. A Lenovo cég által tervezett és gyártott laptopok a felső kategóriában keresgélők számára és az olcsó gépet vásárlóknak is remek alternatíva lehet. A kínai gyártó európai gyárakban készíti legújabb Yoga típusait.

Címkék: laptop hardver
https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/51055/pics/lead_800x600.jpg
laptop hardver
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?