Elektronikai eszközök fertőtlenítése


Baktériumok a laptopon, számítógépen és okos eszközökön

Billentyűzet szakszerű fertőtlenítése.A számítógépek és okoseszközök használata érintéssel lehetséges. Kezünkről és környezetünkből rengeteg baktérium és kórokozó jut a technikára. A legtöbb billentyűzet műanyagból készül, így ennek tisztítását és fertőtlenítését kell megoldani, az okoseszközök esetében a kijelző üveg vagy kristály felületét kell megfelelő módon letisztítani, tisztítószerrel fertőtleníteni.

Antibakteriális felületek

A gyártók az utóbbi években előtérbe helyezték azt a szemléletet, hogy a gépek és berendezések felületét antibakteriális anyagokból, illetve adalékokkal készítették. A legjobb és legegyszerűbb megoldás az ezüst alkalmazás, ez az anyag biztonságosan és hatékonyan pusztítja a baktériumokat és kórokozókat.

A baktériumtelepek kialakulása

A billentyűzet felületén és a mechanikus billentyűk közeiben a zsíros részeken könnyen megtelepedhetnek a legkülönfélébb mikroorganizmusok. A felületekről könnyen és gyorsan eltakaríthatjuk a fertőzéseket egy kevés fertőtlenítő szer segítségével, azonban a bonyolultabb zegzugosabb eszközökön ez problémát okozhat. Az élelmiszergyártásban vagy a szociális intézményekben használt számítástechnikai berendezéseket ezért igyekeznek speciális, zárt billentyűzettel gyártani.

Laptop fertőtlenítése

A laptopok esetében a fertőtlenítés és tisztítás sokkal nehezebb, hiszen a billentyűzet közökben a laptop alaplapjának fedelét találjuk, így nagyobb mennyiségű szer használata nem ajánlott. A dupla kijelzős laptopok esetében, melyeket okoslaptopnak is nevezünk, a tisztítás könnyebben megoldható, hiszen nedvesség és porálló tulajdonsággal rendelkezhetnek.

Az élelmiszeriparban alkalmazott okoseszközök zárt felépítésűek, folyékony fertőtlenítő és tisztítószer is alkalmazható kezelésükkor. A felületek tisztítása mellett érdemes a hűtőventilátor csatornájával is foglalkozni, mert az itt megragadt por jó táptalaja a baktériumoknak és kórokozóknak. A tisztítás előtt az okoseszközt szét kell szerelni, melyek a legújabb eszkö9zök esetében saját kezűleg már nem lehetségesek, ezért szervizbe kell vinni.


Elektronikai és okos eszközök tisztítása és fertőtlenítése. Az okos eszközök, laptop és számítógép tisztítása és fertőtlenítése a megfelelő szerek alkalmazásával lehetséges, amennyiben nem antibakteriális anyagok felhasználásával készült. Néhány további téma, melyet érdemes lehet részletesen megismerni: laptop hardver kezelés, fertőtlenítés szakszerűen, tisztítás szolgáltatás, okos eszközök kezelése, laptop fertőtlenítése szakszerűen, csíramentesítés fertőtlenítő szerrel, baktérium elpusztítása.

Címkék: laptop hardver
https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/69329/pics/lead_800x600.jpg
laptop hardver
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?