Kamera töltő opciók, lehetőségek


Hogyan töltsem a gépet?

 Kamera töltő csatlakozóGyakorta azt javasolják a fotózás szerelmeseinek, hogy több akkumulátort vigyenek magukkal, ha hosszabb távra indulnak néhány különleges pillanatkép reményében, s nincs a közelben töltési lehetőség. Természetesen az is megoldás lehet, hogy az ember bezsebel több darabot is magának a megfelelő fényképezőgép, kamera akkumulátor tárházából. A rohamosan fejlődő technológia következtében akad azért más lehetőség is, mellyel megkönnyíthetjük a dolgunkat mondjuk egy hosszabb túra alkalmával.

Több fényképező, kamera akkumulátor a hátizsákba?

Mint azt feljebb is említettem, az is alternatíva lehet, ha több akkut megvásárolunk, melyeket természetesen feltöltve viszünk magunkkal egy hosszabb útra. Ez már egyfajta biztonságot adhat az embernek, hogy nem marad magára a gyorsan merülő akkumulátor cellák következtében. Már az utángyártott akkumulátorok sem különösebben drágák, s a legtöbb forgalmazó arról is biztosítja a vásárlókat, hogy jó minőségű erőforrást kapnak pénzünkért cserébe.

Tipp: A kiszemelt akkumulátor számát és a feszültséget vessük össze a régi darabbal, mielőtt megvásárolnánk.

Akkumulátor töltése usb-s kábelen keresztül

Egy másik megoldás lehet az, ha beszerzünk egy olyan töltőt, melyet usb-n keresztül csatlakoztathatunk akár egy kisebb méretű, hordozható erőforráshoz. Ezzel a módszerrel sem veszítünk sok helyet hátizsákunkban, s kényelmes módon tölthetjük fel az akkumulátort, habár vélhetően kicsit lassabban, mintha hálózatról tennénk meg ezt. Természetesen annak utána kell járni, hogy melyik töltő milyen készülékekkel kompatibilis. Viszonylag gazdag a választék efféle usb kábellel kombinált töltők vonatkozásában.

Autós akkumulátor töltő

Persze, autós töltőt is találhatunk a piacon, mely szintén az utazó fotósok, hobbi operatőrök egyik alternatívája lehet. Ha már ilyet keresünk készülékünk akkumulátorához, nézzünk körbe a piacon az árak után. Előfordulhat, hogy jobban járunk egy töltő szettel, melyben a szivargyújtós kábelen túl 220 V-s tápkábelt is találhatunk a hálózati adapter mellett.

Kamera akkumulátor töltése – tippek

Bizonyos készülékek esetében például arra figyelmeztet a gyártó, hogy ne töltsük fel többször egymás után az akkumulátoregységet anélkül, hogy használtuk volna. Ellenkező esetben csökkenhet az akkumulátor teljesítménye. Azaz a folyamatos túltöltés révén rövidülhet az erőforrás élettartama.

Tipp: Ha már azt vesszük észre, hogy szobahőmérsékleten is viszonylag gyorsan csökken a teljesen feltöltött akkumulátor töltöttsége, érdemes lehet új darab után néznünk.

A laptopakkumulator.eu kamera töltő webshopban kamera töltők széles választékát találod minden típushoz!

Összegezve

● Több fényképező, kamera akkumulátor is segíthet egy hosszabb túrán
● Néhány ezresért már usb kábeles töltő is beszerezhető
● Érdemes körülnézni az akkumulátor töltő szettek között is
● A kamera akkumulátor folytonos túltöltése nem használ az élettartam szempontjából

https://laptop.blogstar.hu/./pages/laptop/contents/blog/73630/pics/lead_800x600.jpg
tippek és tanácsok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?