2017.10.06.

VR szemüvegOkostelefon és VR szemüveg?

A számítógép által generált jelek megjelenítésének legelterjedtebb, univerzális eszköze a kijelző. A monitor segítségével képi formában tudja a felhasználó befogadni a bonyolult számítási műveletek eredményeit. Az első számítógépek még szobaméretűek voltak, és a számítási eredményeket lyukkártyán vagy papírlapon dobták ki magukból. A 21. században a számítógépek és laptopok elsődleges megjelenítői még mindig a kijelzők, nem igazán sikerült ennél jobb eszközt kifejleszteni. A kutatók folyamatos munkájának eredménye nem egy új eszköz, csupán a meglévő módosítása lett. Az VR sisak vagy VR szemüveg is kijelzőket tartalmaz, csak rendkívül kis méretben és nagy felbontásban.

Számítógép, laptop helyett okostelefon és VR szemüveg?

Az okostelefonok teljesítménye már egy jó ideje eléri a számítógépek teljesítményét, bizonyos feladatok és funkciók ellátására tehát már alkalmasak lennének. A Samsung legújabb telefonja például egy dokkoló segítségével laptoppá alakítható. Az egyetlen probléma, hogy mobil használat közben a kijelző mérete jelentősen korlátozza a használhatóságot. A VR szemüveggel ugyanakkor az egyszerű mobiltelefon kijelzők lehetőségei kiterjeszthetők és sok egyéb funkciót is képes lehet így ellátni.

Különbség okostelefon és laptop között

A hétköznapi használat során jelentős különbségek vannak az elektronikai eszközök között, ami miatt az okostelefon nem használható teljes értékű laptopként. A nagy teljesítményű hardverek jelentős hőt termelnek használat közben, ezért is van szükség a laptop házára, hogy elegendő hej legyen a megfelelő légáramlású hűtés biztosításához.

Ezeket a cikkeket olvastad már?